Koliko tipov možganskih valovanj poznamo ?

Poznamo pet različnih tipov možganskih valovanj:

    • Alfa možgansko valovanje (7-13 Hz) – stanje relaksacije in meditacije. Alfa valovanje povezujejo z ustvarjalnostjo in super učenjem, ko se naši možgani hitreje in globlje učijo kot v beta stanju. Veliko meditacij in energijskih tehnik uporablja alfa valovanje za relaksacijo in zdravljenje.
    • Beta možgansko valovanje (13-40 Hz) – naše običajno budno stanje. V tem stanju smo, ko razmišljamo in rešujemo probleme. Večina ljudi ostane v tem valovanju celo življenje.
    • Theta možgansko valovanje (4-7 Hz) – stanje REM spanja (sanje), hipnoze, lucidnih sanj in stanja rahle zavesti tik pred prebuditvijo in tik pred spanjem. Theta je meja med zavednim in nezavednim svetom. V theta stanju so možgani sposobni globokega učenja, zdravljenja in rasti. S tem možganskim valovanjem lahko dostopamo do Božanskega in manifestiramo spremembe v materialni svet.
    • Delta možgansko valovanje (manj kot 4 Hz) – stanje globokega spanja in nezavesti.
    • Gama možgansko valovanje (22+ Hz) – stanje visoke občutljivosti na dražljaje. Ko se nam zdi, da se je čas upočasnil med prometno nesrečno, smo vstopili v gama stanje. Takrat se čas ne upočasni, ampak možgani pospešijo.

Pogosto je napačno prepričanje, da imajo možgani samo en tip možganskega valovanja naenkrat. V resnici imajo možgani vsa valovanja aktivna naenkrat, vendar v različnih količinah. Torej imajo možgani alfa valove, beta valove, theta valove, gama valove in valove delta simultano.

Dodaj odgovor