Sočasno uživanje probiotikov in Zeolita+ ?

V zadnjem času postavljate precej vprašanj o sodelovanju ZEOLITA+ in probiotikov ter prebiotikov pri prebavni motnji, ki ji po domače rečemo driska.
Pri dolgotrajnih driskah, ki se lahko pojavijo kot posledica jemanja antibiotikov ali čreve…snih obolenj, se je sodelovanje ZEOLITA+ in probiotikov izkazalo za zelo učinkovito. ZEOLIT+ razstruplja in vsrka preobilico tekočine v črevesju, probiotiki in prebiotiki pa v izjemno kratkem času ponovno vzpostavijo zdravo črevesno floro, ki je prva obrambna linija zdravega in odpornega organizma.

DOZIRANJE PRI DOLGOTRAJNI DRISKI:
-1 žlička ZEOLITA+ v prahu, zmešana v kozarcu vode 3 do 6x na dan,vendar ne med jedjo – torej je najbolj smiselno, da ga spijemo vsaj 30 min pred obrokom.
Če imate predpisano terapijo z antibiotiki, upoštevajte 4 urni razmik med antibiotikom in zeolitom.
Probiotike oz. prebiotike jemljite po predpisanih navodilih – ponujajo jih lekarne kot dietna dopolnila, v obliki tablet ali prahov.
Ne pozabite na zadosten vnos tekočine in na ustrezno dieto!

KAJ SO prObiotiki IN KAJ prEbiotiki?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Probiotik#Probioti.C4.8Dna_.C5.BEivila
PrObiotiki so specifični živi mikroorganizmi, ki v ustrezni količini pripomorejo gostitelju do boljšega zdravja. Ob rojstvu je človek brez klic v prebavilih, kasneje pa v njih najdemo tudi do 500 različnih vrst mikroorganizmov, če ne štejemo virusov in glivic. Število vseh mikroorganizmov v črevesju se povzpne tudi do10 milijard. Če je ravnovesje črevesne flore porušeno, prevladajo bolezenske klice. Probiotike najdemo v živilih, kot so: fermentirani mlečni izdelki -probiotični jogurti, kefir. Pri hujših težavah z drisko pa posežemo po probiotikih, ki so na voljo v lekarnah.

PrEbiotiki pa so snovi, ki pospešujejo rast, razmnoževanje in aktivnost teh koristnih mikroorganizmov v naših prebavilih, bodisi tistih, ki so tam že sicer, bodisi tistih, ki jih kot probiotik vnesemo v organizem. Med najbolj raziskane in poznane prebiotike spadata inulin in oligofruktoza, oba se nahajata v rastlinski hrani, najboljši vir pa so korenine cikorije in artičoka.

Funkcionalna in uravnotežena prehrana, ki pripomore k zdravi prebavi in tako k zdravju celotnega organizma vsebuje prehranske vlaknine – balastne snovi, probiotike in prebiotike. Ker na prebavo vpliva tudi življenjski slog in psihično ravnovesje, si vzemite nekaj časa zase in razmislite tudi o tem, kako se soočate s stresom.

Foto: http:www.faqs.org

Dodaj odgovor