Kaj pomenijo tri čaše ?

Človekovo telo je sestavljeno iz treh čas, po izročilu Keltov. Pomembno je to, da morajo biti vse tri čaše enakomerno polne. K temu moramo težiti.

Čaša – posoda Toplota in strast  Poklicanost in Dar   Znanje in veščina

Lokacija    Popek   Srce   Glava

Zdravje     Fizično   Psihično   Duhovno

>>              Instinkt   Intuicija   Intelekt

Koliko tipov možganskih valovanj poznamo ?

Poznamo pet različnih tipov možganskih valovanj:

    • Alfa možgansko valovanje (7-13 Hz) – stanje relaksacije in meditacije. Alfa valovanje povezujejo z ustvarjalnostjo in super učenjem, ko se naši možgani hitreje in globlje učijo kot v beta stanju. Veliko meditacij in energijskih tehnik uporablja alfa valovanje za relaksacijo in zdravljenje.
    • Beta možgansko valovanje (13-40 Hz) – naše običajno budno stanje. V tem stanju smo, ko razmišljamo in rešujemo probleme. Večina ljudi ostane v tem valovanju celo življenje.
    • Theta možgansko valovanje (4-7 Hz) – stanje REM spanja (sanje), hipnoze, lucidnih sanj in stanja rahle zavesti tik pred prebuditvijo in tik pred spanjem. Theta je meja med zavednim in nezavednim svetom. V theta stanju so možgani sposobni globokega učenja, zdravljenja in rasti. S tem možganskim valovanjem lahko dostopamo do Božanskega in manifestiramo spremembe v materialni svet.
    • Delta možgansko valovanje (manj kot 4 Hz) – stanje globokega spanja in nezavesti.
    • Gama možgansko valovanje (22+ Hz) – stanje visoke občutljivosti na dražljaje. Ko se nam zdi, da se je čas upočasnil med prometno nesrečno, smo vstopili v gama stanje. Takrat se čas ne upočasni, ampak možgani pospešijo.

Pogosto je napačno prepričanje, da imajo možgani samo en tip možganskega valovanja naenkrat. V resnici imajo možgani vsa valovanja aktivna naenkrat, vendar v različnih količinah. Torej imajo možgani alfa valove, beta valove, theta valove, gama valove in valove delta simultano.

Kaj je Keltski Reiki

Keltski Reiki je sistem Reikija, zasnovan na tradicionalnih simbolih Keltov, ki so bili povezani z različnimi lastnostmi Dreves. In smo pri bistvu. Marsikdo, ki pričenja z Reikijem, se često izgubi v »skrivnostnosti« simbolov, ki so mu tuji, tudi izrazoslovje zna prispevati svoje, da se marsikdo ne poda do konca poti vseh stopenj Reikija.

V našem primeru je drugače, sam sistem je zgrajen na tradiciji in starem znanju Keltov, vezanim na Drevesa od tukaj in sedaj. Ustanovitelj te oblike prakticiranja Reikija, Martin Pentercost, je v mnogih letih študija Keltov in Oghama razvil ta preprost, razumljiv in učinkovit sistem pretoka življenjskih energij.

Naš mojster-učitelj je dokončal svojo prakso in uskladitev z energijami Dreves pri Pameli Jordan, ki je bila prva učenka in sodelavka Pentercosta. V Reiki terminologiji bi rekli, da je linija mojstrov do prvinskosti zelo kratka. Pristno in brez mnogo posrednikov. Sam sistem je zelo inovativen, spontan in rastoč.

Naš poudarek je na širitvi znanja samoozdravitve posameznikov s pomočjo Energije Dreves. Vsakdo naj bi se vrnil nazaj k svojim koreninam, ko odgovor za svoje dobro zdravje išče sam v sebi, s svojo pomočjo in pomočjo Ljudstva Dreves. Prvi in Drugi krog sta namenjena točno temu.

H kateremu zdravniku se hodijo zdravit Drevesa?

H kateremu zdravniku se hodijo zdravit Drevesa? Odgovor je jasen. Samo ljudje smo v svoji stopnji razvoja prenesli skoraj v celoti odgovornost za svoje zdravje na zdravnike, zdravilce, zdravila…Drevesa se zdravijo sama..

Ali ni pojem integrativna medicina samo nov oblaček na nebu ?

Preden zaupate se prepričajte in preverite.  Slepo zaupanje ne vodi nikamor, vedno povprašajte po priporočilih in referencah terapevta.

Besedišče integrativna medicina je nastal, ker se nekateri ne morejo identificirati z pojmi kot so zdravilstvo, alternativna medicina, padarstvo… Zakaj, so ljudje, ki so zlorabili veščino in tako ustvarili slabo reputacijo”