Ali zeolit lahko izboljša kvaliteto vode iz pipe?

Zeolit se že precej časa uporablja tudi za čiščenje kontaminiranih voda (težke kovine, razni strupi, radiološka kontaminacija). V uporabi so tudi filtri za bazenske vode z zeolitom, uporabljajo pa ga tudi v akvaristiki. Če bi želeli dodatno prečiščeno vodo iz pipe, bi bila najbrž potrebna namestitev ustreznega filtra z zeolitom. V veliki meri pa lahko prečistite in obogatite vodo iz pipe tako, da preprosto uporabite Zeolit+, ga zmešate z določeno količino vode (recimo kolikor dnevno spijete oz. v vrč), počakate, da zeolitni prah sede na dno in si vodo odtakate v kozarec. Zeolit+ je namreč obdelan tako, da je varen za uživanje, iz istega razloga je tudi mikroniziran na 30 mikronov. Ko omenjate “celi” zeolit, najbrž mislite na kamnino “v kosu” ali mogoče granulat, ki je namenjen za tudi uporabo v poljedelstvu, vendar ta seveda ni ustrezno obdelan za uživanje.

Še boljša novica pa je ta, da lahko usedlino Zeolita+ še enkrat uporabite tako, da jo odnesete na vrt ali dodate zemlji v lončnicah, saj bo tam še naprej oddajal dragocene minerale.

So bile narejene kakšne meritve kakovosti vode iz pipe, ki ji je bil dodan zeolit?

Na splošno vam lahko odgovorimo s pomočjo virov o zeolitih, ki pa se jih je v zadnjem času povečanega zanimanja nabralo kar veliko, zato še vseh nimamo prevedenih. Dodajam link do naslova virahttp://bib.irb.hr/prikazi-rad?rad=392384, kjer lahko najdete nekaj odgovorov na svoje vprašanje ter še enega, kjer so izsledki o učinku naravnega zeolita na čiščenje vode v celoti dostopni na spletu http://www.intechopen.com/books/water-treatment/natural-zeolites-in-water-treatment-how-effective-is-their-use

Sočasno uživanje probiotikov in Zeolita+ ?

V zadnjem času postavljate precej vprašanj o sodelovanju ZEOLITA+ in probiotikov ter prebiotikov pri prebavni motnji, ki ji po domače rečemo driska.
Pri dolgotrajnih driskah, ki se lahko pojavijo kot posledica jemanja antibiotikov ali čreve…snih obolenj, se je sodelovanje ZEOLITA+ in probiotikov izkazalo za zelo učinkovito. ZEOLIT+ razstruplja in vsrka preobilico tekočine v črevesju, probiotiki in prebiotiki pa v izjemno kratkem času ponovno vzpostavijo zdravo črevesno floro, ki je prva obrambna linija zdravega in odpornega organizma.

DOZIRANJE PRI DOLGOTRAJNI DRISKI:
-1 žlička ZEOLITA+ v prahu, zmešana v kozarcu vode 3 do 6x na dan,vendar ne med jedjo – torej je najbolj smiselno, da ga spijemo vsaj 30 min pred obrokom.
Če imate predpisano terapijo z antibiotiki, upoštevajte 4 urni razmik med antibiotikom in zeolitom.
Probiotike oz. prebiotike jemljite po predpisanih navodilih – ponujajo jih lekarne kot dietna dopolnila, v obliki tablet ali prahov.
Ne pozabite na zadosten vnos tekočine in na ustrezno dieto!

KAJ SO prObiotiki IN KAJ prEbiotiki?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Probiotik#Probioti.C4.8Dna_.C5.BEivila
PrObiotiki so specifični živi mikroorganizmi, ki v ustrezni količini pripomorejo gostitelju do boljšega zdravja. Ob rojstvu je človek brez klic v prebavilih, kasneje pa v njih najdemo tudi do 500 različnih vrst mikroorganizmov, če ne štejemo virusov in glivic. Število vseh mikroorganizmov v črevesju se povzpne tudi do10 milijard. Če je ravnovesje črevesne flore porušeno, prevladajo bolezenske klice. Probiotike najdemo v živilih, kot so: fermentirani mlečni izdelki -probiotični jogurti, kefir. Pri hujših težavah z drisko pa posežemo po probiotikih, ki so na voljo v lekarnah.

PrEbiotiki pa so snovi, ki pospešujejo rast, razmnoževanje in aktivnost teh koristnih mikroorganizmov v naših prebavilih, bodisi tistih, ki so tam že sicer, bodisi tistih, ki jih kot probiotik vnesemo v organizem. Med najbolj raziskane in poznane prebiotike spadata inulin in oligofruktoza, oba se nahajata v rastlinski hrani, najboljši vir pa so korenine cikorije in artičoka.

Funkcionalna in uravnotežena prehrana, ki pripomore k zdravi prebavi in tako k zdravju celotnega organizma vsebuje prehranske vlaknine – balastne snovi, probiotike in prebiotike. Ker na prebavo vpliva tudi življenjski slog in psihično ravnovesje, si vzemite nekaj časa zase in razmislite tudi o tem, kako se soočate s stresom.

Foto: http:www.faqs.org

O kakovosti in nizki ceni – iz FB strani

Vprašanje iz naše FB strani:

Zanima me nakup čistega zeolita za razstrupljanje telesa.
Do sedaj imam dobro iskušnjo z Panaceo izdelkom.
Kot mi je znano, je snov iz vulkanskega izvora, pri vas pa sem zasledila, da je poreklo surovine iz Srbije? Zanima me tudi kako to, da je vaš izdelek toliko cenejši od drugih na tržišču?
Je podobne kvalitete?

In naš odgovor:

Zeolite kot naravne minerale (poznamo jih več kot 270 vrst) kopljejo na različnih delih sveta – tudi v Srbiji.V osnovi je zeolit nastal v geološki davnini, v stiku vulkanske lave z morsko vodo in ima obliko mikroporoznega vulkanskega minerala (zeolitski tuf). Kar nas pri naravnih zeolitih najbolj zanima, je vsebnost MINERALA KLINOPTILOLITA – namreč – večji delež klinoptilolita je v zeolitu, bolj je dragocen in učinkovit zaradi velike sposobnosti ionske izmenjave (nase veže pozitivno nabite težke kovine, razne strupe, proste radikale…in odda negativno nabite elemente: magnezij, kalcij…., ki jih telo nujno potrebuje za presnovo. ZEOLIT+, ki ga kopljejo v Srbiji, v svetovnem merilu spada med zeolite z najvišjo vsebnostjo klinoptilolita (v naši deklaraciji smo pošteno zapisali: več kot 80%, ker vsebnosti naravne surovine na različnih mestih izkopa nekoliko variirajo, vsekakor pa je vsebnost najmanj toliko) in je prav tako kot tisti, ki se prodaja pod blagovno znamko Panaceo, ustrezno obdelan oz. aktviran ter mikroniziran. Torej gre za primerljivo kvaliteto. Za razliko od nekaterih drugih prodajalcev zagotavljamo sledljivost do izvora (kjer ga kopljejo), saj pri nabavi nimamo posrednikov.
Glede cene: delujemo kot zasebni zavod za EKO-SOCIALNO gospodarjenje. Naša eko-socialna usmeritev pomeni, da želimo biti pošteni do svojih kupcev in da se zavzemamo za to, da bi bila naravna dopolnilna sredstva kot je ZEOLIT+ , ki je namenjen preventivi ali kurativi zdravja, cenovno dostopna VSEM. Zato tudi ves čas doživljamo določene pritiske, predvsem s strani “konkurence”, kljub temu pa želimo vztrajati v naši usmeritvi, poštenosti do kupcev in pri dostopnih cenah.
Hvala za vprašanje in lep pozdrav od Ekipe ZEOLIT+

Kakšno doziranje se priporoča ?

Pri terapevtski funkciji (kurativni) se jemlje 2-3 krat dnevno po 2 kapsuli, pri preventivi pa 3 krat dnevno 1 kapsulo oziroma – pri preventivi se priporoča dnevno uživanje 3g/1 dcl vode na dan, zjutraj, pri kurativi pa 3-5 g/dcl vode na vsake 4 ure (po posvetu z zdravnikom).

Zeolit+ zobna sklenina

Prosim za odgovor, kako je z zeolitom in zobno sklenino, ker imam le-to obrabljeno.

Obraba zobne sklenine je posledica več dejavnikov: težave z zahajanjem želodčne kisline, ki topi sklenino, v ustno votlino (refluks, regurgitacija), mehanska obraba (nočno “škripanje” z zobmi, ali zaradi nepravilne postavitve zob, premočno ščetkanje ali pretirano beljenje), vsekakor pa se sklenina obrablja tudi z leti. Obraba je lahko prisotna ob dlesnih, kjer se te delno umaknejo in razgalijo zobni vrat. Torej – če je vzrok vaše težave želodčna kislina, vam ZEOLIT+ lahko zagotovo pomaga, saj deluje tako, da vsrka tekočino (torej tudi želodčno kislino) in ustvarja bazično okolje, poleg tega razkisa telo, kar je seveda zelo ugodno za splošno zdravje. Prav tako vam lahko ZEOLIT+ pomaga pri umiku dlesni, ker ščiti tkivo pred vplivom toksinov, bakterij in virusov (gl. objavo zgoraj). Ker je obraba ali izguba zobne sklenine rezultat demineralizacije, pa vam vsekakor priporočamo uživanje ZEOLIT+, saj poleg tega, da razstruplja telo, obenem odda minerale in elemente, zlasti silicij, kalcij, magnezij, kalij in natrij. Tako sistemsko oskrbimo telo s potrebnimi minerali. Kalcij sodeluje pri tvorbi ter ohranjanju kosti, zob in nohtov, magnezij pa med drugim uravnava delovanje kalcija. Absorbcijo kalcija in fosfatov, ki so pomembni za trdnost kosti in zob, izboljša tudi hkratna oskrba z vitaminom D (oz. hormon, kot so ugotovili), tega pa tvori telo samo v koži pod vplivom UVB žarkov (pri nas od marca do oktobra) če poskrbimo, da smo 2-3 x na teden 15 min. izpostavljeni soncu (roke in obraz), seveda brez UV zaščite.
Pri mehanski obrabi, če je razjeda v sklenini še plitva, vam jo lahko zobozdravnik oskrbi s posebnim premazom, če pa se je že pojavila globlja vdolbina, pa jo zapolni z belim polnilom/zalivko.

O primerni embalaži ?

Zanima me, kaj je primerna embalaža za zeolit, saj je večina zeolitov pakirana v plastični embalaži, slišati pa je, da le v stekleni posodi obdrži svoje kvalitete?

Res je veliko informacij o škodljivosti plastične embalaže, vendar mi uporabljamo prahovke za medicinsko in farmacevtsko uporabo, kar pa ne vpliva na kvaliteto zeolita, ki se sicer v večjih količinah prodaja v vrečah. Zaradi mikroniziranosti zeolita imajo prahovke širok vrat, da se čimbolj prepreči “uhajanje” zeolita v zrak. Zato priporočamo, da v kozarec najprej natočite nekaj vode in vanj stresete žličko zeolita, počakate trenutek, da se sam stopi z vodo, tako boste najbolj učinkovito preprečili zeolitovo “uhajanje”. Tudi pri doziranju se priporoča uporaba plastične oz. lesene žličke, to je pomembno sploh, če zeolit informiramo. V tem primeru zeolita ne izpostavljamo elektro-magnetnim sevanjem, kar pomeni, da ga ne shranjujemo v bližini mobitelov, računalnikov, tablic itn.