ZEOLIT+ UČINKUJE PROTI PROSTIM RADIKALOM

Zaščitimo se pred oksidativnim stresom, gojimo zdrav življenjski slog, se uravnoteženo prehranjujmo, poskrbimo za redno telesno vadbo, sprostitev in kvaliteten počitek…
ORGANIZMU PA POMAGA TUDI ZEOLIT + saj učinkovito ščiti pred delovanjem prostih radikalov.
OKSIDATIVNI STRES je stanje porušenega ravnotežja med procesom nastajanja reaktivnih metabolitov (prostih radikalov) in mehanizmom, ki proste radikale odstranjuje. Prosti radikali so del običajnih procesov (dihanje, presnova), ki se odvijajo v našem telesu. Z leti in pod vplivom neugodnih zunanjih dejavnikov (izpostavljenost strupom, duševnim in telesnim naporom…) pa začnejo prosti radikali nastajati nekontrolirano. Tako stanje imenujemo oksidativni stres in ta je vzrok mnogih bolezenskih stanj in motenj, predvsem pa je povezan z imunskim sistemom in delovanjem krvno-žilnega sistema.
Imunski sistem je izjemno zapleten, saj organizmu omogoča, da se uspešno bori proti povzročiteljem bolezni in vsem ostalim škodljivim dejavnikom. Prav zaradi svoje kompleksnosti pa je ravno imunski sistem tisti, ki je najbolj občutljiv na oksidativni stres (po principu: najbolj zapleteni sistemi se prvi »pokvarijo«). Oksidativni stres torej neposredno povzroči slabše delovanje imunskega sistema in začetek bolezenskih procesov. Rezultat je povečana občutljivost za okužbe – torej bolezen.

Dodaj odgovor