ZEOLIT+ V ŠPORTU

V skupino zdravih oseb s posebnimi fizičnimi zahtevami spadajo profesionalni športniki, saj so izpostavljeni napornim treningom, tekmovanjem in psihičnim naporom – to pa so vzroki nastanka oksidativnega stresa.

Tvorba mlečne kisline pri fizičnem naporu je fiziološki znak za športnika, da je v stresu in pravzaprav ne bi smel nadaljevati s treningom. Organizem v tem trenutku potrebuje regeneracijski čas, da se mlečna kislina ponovno razgradi.

Za premostitev meja telesne zmogljivosti, ki jih zahtevajo vrhunski športni rezultati, je vsekakor je bolj priporočljivo, da športniki posežejo po naravnih antioksidantih, kot pa po sintetičnih preparatih- vitaminih, steroidih, hormonih…
Medicinske študije in raziskave športnih strokovnjakov dokazujejo, da aktivirani zeolit pri športnikih vpliva na zmanjšanje odstotkov laktatov, zmanjšanje prostih radikalov, hitrejšo regeneracijo (obnovo), večjo vzdržljivost, boljše uspehe na tekmah in splošno izboljšanje celotnega psihičnega stanja športnikov.
Proizvodi na osnovi aktiviranega zeolita povečujejo vzdržljivost organizma pri povečanih telesnih naporih, kakor tudi pri zmanjšanju bolečin v mišicah, ki nastanejo kot posledica povečanih fizičnih naporov in so izrazite ob športnih aktivnostih.
Podatki raziskave, ki so jo opravili na 24 aktivnih športnikih so dokazali izredne sposobnosti zeolita, da zmanjšuje delovanje laktatov – mlečne kisline.
( Dr. Christian Knapitsch, spec. fiz. med. in rehab. in prof. Mag. Siegfried Schmolzer, športni strokovnjak; Prim.Dr. Wolfgang Thoma, zasebna klinika v Beljaku )

Pri športnikih, ki so uživali aktivirani zeolit se je povečala sposobnost v povprečju 13,98%, maksimalno za 26% (na nivoju 2mmol/l laktatov), kar potrjuje izjemne sposobnosti delovanja zeolita. Zato zeolit postaja nepogrešljivi partner pri treningih in zanesljiv spremljevalec na tekmovanjih v vrhunskem športu, saj bistveno izboljšuje psihofizični in zdravstveni status športnikov in s tem tudi dosežene rezultate.
Redno uživanje zeolita omogoča celostno čiščenje telesa, saj pomaga iz njega odstraniti  težke kovine, amoniak in celo vrsto drugih škodljivih snovi, ki ogrožajo zdravje in vitalnost sodobnega človeka. Preprečuje oksidativni stres in številne zdravstvene probleme, zato ga  ne priporočamo le športnikom, ampak prav vsem.

Zeolit omogoča:
-zmanjšanje količine laktatov – manj bolečin v mišicah (musklfiber)
-zmanjšanje delovanja prostih radikalov
-hitrejšo regeneracijo po napornem treningu, telesnih in duševnih obremenitvah
-večjo vzdržljivost in odpornost
-boljše športne rezultate

ZEOLIT+ je 100% naravni izdelek, brez aditivov in brez stranskih neželenih učinkov. Ne vsebuje nobenih dodatkov, ki bi bili v nasprotju z anti-doping predpisi!

Dodaj odgovor