Iskanje “KAMNA ŽIVLJENJA”

Pričujoč zapis je uvod knjige dr. med. Ilse Triebnig, Kamen življenja, saj se dnevno srečujemo z ljudmi, ki so vse preveč seznanjeni z mnogimi internetnimi članki, ki ponujajo »ad hoc« rešitve za dolgotrajne oz. kronične bolezni, vendarle pa začnemo zanesljivo stopati po poti do zdravja, predvsem z zdravim načinom razmišljanja. Dr. med. Ilse Triebnik je svojo karierno pot zaokrožila s komplementarno medicino, ko v uradni medicino ni več našla odgovorov. 

 

Iskanje »kamna življenja«

Bilo je ob koncu devetdesetih let, ko sem odkrila »kamen življenja«. Pacientka, ki je imela raka na jajčnikih in je bila telesno zelo oslabljena zaradi kemoterapije, je pridrvela v mojo ordinacijo in mi vsa razburjena povedala, da zdaj redno jemlje drobno zmleto kamnino. Kamen da se imenuje zeolit. Zatrdila mi je, da jo znova preveva življenjska energija in da upa, da bo spet zdrava.

Njen odločni nastop, ki je bil v popolnem nasprotju z njenim siceršnjim depresivnim in potrtim obnašanjem, me je presenetil. Očitni učinek meni dotlej še neznane kamnine na pacientkino stanje me je hkrati fasciniral in zmedel. Globoko v sebi sem intuitivno čutila, da se v tem kamnu skriva velik misterij. Vsekakor mi od tega trenutka dalje zeolit, ki vsebuje silicij, ni več šel iz glave.

Odpravila sem se po sledeh skrivnostnega kamna in danes, več kakor eno desetletje po prvem srečanju z zeolitom, vem, da daje zdravilstvu ne samo nov odtenek, ampak popolnoma novo razsežnost. S svojo še nikoli videno sposobnostjo razstrupljanja je resničen blagoslov za današnjega človeka, zastrupljenega s škodljivimi snovmi iz okolja in iz lasne presnove. Zeolit je blago zdravilo, ki obeta novo dobo brez nabito polnega arzenala kemičnih gorjač.

Turkizno zeleno silikatno kamnino sem v minulih desetih letih uporabila pri kakih 2000 pacientih in lahko sem opazila izjemno pozitiven učinek na njihovo zdravje. Na podlagi novega, revolucionarnega postopka drobljenja (PMA – Panaceo mikro-aktivacija) avstrijskega raziskovalca Jakoba Hraschana ta lavinska kamnina omogoča doslej nepredstavljivo čiščenje človeškega telesa.

Vse svoje poklicno življenje sem kot zdravnica iskala takšno naravno snov, ki bi jo bilo mogoče uspešno uporabiti pri kroničnih boleznih, kot so rak, sladkorna bolezen ali srčno-žilna obolenja, torej pri boleznih, ki so danes dobesedno eksplodirale. Nekaj mora obstajati, kar bi učinkovito pomagalo človeku v tej stiski, še posebej zato, ker število obolelih nenehno narašča. Zdaj sem to našla v zeolitu! Medtem sem postala prepričana, da odkritje njegovih enkratnih lastnosti spada med največje znanstveno-tehnične dosežke našega časa. Kot zdravnica z medicinsko izobrazbo sem vse prevečkrat ostala brez moči spričo množice utrujenih , izgorelih, deloma obupanih pacientov. Bila sem popolnoma razočarana nad rezultati klasičnega zdravljenja: operacije, kemoterapija, obsevanje in zdravila še zdaleč niso dali tega, kar sem si na začetku svoje poklicne poti obetala predvsem kot kirurginja.

Ob vsem trudu, ki smo ga vlagali jaz in moji kolegi, rezultati dolgoročno niso prinašali nobenega zadoščenja. Kakovost življenja je bila pri bolnikih večinoma jasno zmanjšana in kljub vztrajnim prizadevanjem pogosto nismo mogli preprečiti, da se bolezen ne bi ponovila. Pogum mi je jemala zavest, da se število obolelih zaradi našega industrializiranega, stresnega in nenaravnega načina življenja ne zmanjšuje, ampak se nasprotno krepko povečuje – in to grozljivo še bolj pri mlajših. Sodobni človek ne umira več zaradi starostne oslabelosti, ampak zaradi posledic presnovnih obolenj, kot so poapnenje žil, sladkorna bolezen ali rak.

Tako sem v začetku devetdesetih let sprejela osebno odločitev: po 25 letih sem zapustila svoj nekdanji sanjski poklic kirurginje in odšla po lastni poti. V prihodnosti sem hotela uradno medicino združevati z vedno bolj v ospredje stopajočo komplementarno medicino.

Za zaključek dela v bolnišnici sem obiskala pokrajino Keralo na južni konici Indije, ki velja za Meko tisočletja starega ajurvedskega zdravilstva, in nato preučevala še tibetansko, tradicionalno kitajsko in šamansko naravno zdravilstvo. Hotela sem dobiti vpogled v skrivnosti naravnega zdravilstva, ker sem si od njega obetala nove oporne točke pri zdravljenju človeka.

Pri vseh terapijah je bila v ospredju razstrupitev z deloma eksotičnimi rastlinami, z minerali in z drugimi naravnimi produkti, a danes vem, da nam ni treba bloditi po takšnih daljavah, da najdemo močna zdravila. Drobno zmleta, čista lavinska kamnina, ki jo v naših srednjeevropskih pokrajinah najdemo skoraj pred pragom, je gotovo najpreprostejše in najučinkovitejše sredstvo za razstrupljanje na našem planetu. Zaradi njene imanentne, milijone let stare naravne prasile jo lahko uspešno uporabimo pri najrazličnejših obolenjih – in to brez kakršnihkoli stranskih učinkov in brez nevarnosti predoziranja. Njen pozitivni učinek na človekovo zdravje so medtem potrdile neštete mednarodne raziskave. Verjetno je na vsem svetu le malo naravnih produktov, ki bi bili tako temeljito znanstveno raziskani. Izpolnjuje torej merila, ki jih običajno predpisujemo samo za zdravila farmacevtske industrije – vendar ta nikakor niso brez stranskih učinkov.

Morda se bodo bralci vprašali, zakaj še niso slišali za to izjemno zdravilno sredstvo. Mislim, da medicina, ki je podložna farmacevtski industriji, ni zares zainteresirana za večjo popularizacijo takega revolucionarnega in cenenega naravnega zdravila. Zdravijo lahko slej ko prej le drage, v laboratorijih sintetizirane kemične substance.

To naj bi bil odgovor na vprašanje, zakaj sem napisala to knjigo. Treba je zapolniti kričečo informacijsko vrzel – v dobro bolnikov, ki imajo pravico izvedeti za to novost. Dandanes je zaželen polnoleten pacient, osvobojen podložnosti čisti uradni medicini, pacient, ki odgovorno vzame svoje življenje v svoje roke in se preventivno potrudi za ohranitev svojega zdravja. Ko vidim v svoji ordinaciji, kako ljudem, ki so končali uradno terapijo, ali bolnikom po opravljeni kemoterapiji »kamen življenja« – v povezavi s spremembo življenjskega sloga – poveča kakovost življenja in okrepi življenjski pogum, v meni spet raste veselje do zdravniškega poklica.

Želim vam, ljubi bralci in bralke, veliko navdiha pri branju te knjige – in mislite na to: vsakodnevno telesno in nenazadnje tudi duševno razstrupljanje dandanes v našem tako zelo civiliziranem svetu že davno ni več razkošje, ampak eksistenčna nujnost za dolgo, zdravo, ustvarjalno in radostno življenje.

 

Dr. med. Ilse Triebnig

Dodaj odgovor