ZEOLIT+ deluje kot spužva in ionski izmenjevalec

Struktura zeolita ima izjemno veliko specifično notranjo površino, in sicer do tisoč kvadratnih metrov na gram zeolita.

Številni tuneli, kanali in votline mulekularne zgradbe zeolita delujejo kot popolna spužva, ki vsesava strupene težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij ali cezij, pa tudi strupene preostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse, še preden pridejo v krvni obtok. Zeolit iz telesa izločimo v roku 24 ur, v zameno pa telesu odda ione želenih kovin, kot so magnezij, kalcij, kalij, natrij.

Izmenjava ionov deluje tako dobro zato, ker imajo škodljive snovi veliko afiniteto do kristalne mreže zeolita klinoptilolita in ker organske snovi v organizmu močno privlačijo katione, ki so v kristalni mreži.

Zanimivo je, da telo jemlje mineralu le tiste ione in le toliko, kot jih dejansko potrebuje. Odvečni zeolit se enostavno izloči, zato tega vulkanskega minerala ni mogoče predozirati.

Nastanek kroničnih bolezni je z jemanjem ZEOLITA mogoče preprečiti, ker pozitivno vpliva na človekov sistem samozdravljenja. Z dobro vezavo amonijaka se močno razbremenijo jetra. Z nevtralizacijo tako imenovanih prehodnih kovin se ob tem za do 50 odstotkov zmanjša novo nastajanje prostih radikalov v želodčnem in prebavnem traktu. Zaradi sposobnosti absorbcije na površini pa lahko zeolit dodatno veže in odstrani različne nezaželene presnovne produkte, bakterijske strupe in snovi, ki pospešujejo vnetja.

Ker zdrobljena lavinska kamnina-zeolit razbremeni telo, mu omogoči, da porabi več energije za delovanje, za izgradnjo in za regeneracijske procese. Tako ZEOLIT na naraven način krepi samoregulacijo in s tem obrambne sile telesa.

Vir: Dr. med. Ilse Triebnig in Ingomar W. Schwelz, Kamen življenja – Kako lahko vulkanska kamnina zeolit klinoptilolit reši vaše življenje

Dodaj odgovor